Abby egy népszerűségét vesztett reggeli műsor producere, aki túl elfoglalt, hogy randizzon. Ha esteleg mégis összejön valami akkor sem jut tovább az első randinál. Mike Chadway egy provokatív, hímsoviniszta műsor vezetője (A Csúf Igazság), ami a férfiak és nők kapcsolatát boncolgatja. A tévécsatorna leszerződteti Mike-ot, hogy növelje Abby műsorának nézettségét. Abby kezdetben nem kedveli Mike-ot arrogáns viselkedése miatt, ám később barátság szövődik köztük.

Nem szeretem a romantikus filmeket, de a Csúf Igazság egész jóra sikeredett (a maga kategóriájában persze). Főként az első 45 perc volt szórakoztató, utána kissé ellaposodott és sajnos sablonossá vált. Gerard Butlert én nagyon birom, nem egy színész óriás, de vannak jó szerepei. Ilyen például ez a szerepe is, nagyon hitelesen és jól alakította a bunkó, hímsoviniszta műsorvezetőt. Sajnos a filmhez hasonlóan, Butler alakítása is kicsit ellaposodik a film felétől. Katherine Heigl-nek is voltak jó megnyílvánulásai és beszólásai, de Butler vitte el a hátán a filmet és talán miatta nem vált teljesen unalmas és hétköznapi romantikus filmmé. Egyszernézős film, de egyáltalán nem bántam meg azt a 90 percet, amit rászántam. 60%

Brad és Kate családja gázos! Ezért próbálják elkerülni a velük való találkozást. Minden évben karácsonykor egy mediterrán helyre utaznak, hogy megússzák a családaikkal való találkozást, de a hatalmas köd miatt törlik a járatukat, ezért kénytelenek végig látogatni a családot.

Számomra picit sok volt ez a film. Sose értettem, hogy az ilyen családlátogatós filmekben miért kell az összes családtagnak égőnek lennie. Miért kell az anyáknak és nagymamáknak és egyéb családtagoknak égetni a főszereplőket. És ebben a filmben kivétel nélkül az összes hozzátartozónak volt valami feltnije. Szexre éhes nagymama, agresszív apa és tesók, és gyerekmániás húg. Egyedül a Kate-et alakító Reese Witherspoon faterja (Jon Voight) volt normális. De film legnagyobb negatívuma, hogy szinte semmi karácsonyi hangulata nem volt. Kicsit unalmas is volt, de két részletbe végül sikerült végignéznem. Újranézési faktor: 0%! A filmre pedig egy 45%-ot adnék, főleg Vince Vaughn miatt, akit én nagyon birok, de jó lenne ha a jövőben kerülné az ien és ehhez hasonló filmeket.

Ronnie Barnhardt egy bevásárlóközpont biztonsági őre, aki túl komolyan veszi a munkáját. A bevásárló központban egy pervez mutogató tartja rettegésben a nőket. Ronnie elhatározza, hogy elkapja a mutogatóst és ezáltal közkedvelt lesz.

Bevallom kicsit másra és jobbra számítottam. Ebben az évben ez már a második ilyen bevásárlóközpontos, biztonsági őrös vígjáték. Az első ugye a Pláza Ásza volt, ami nálam egy gyenge közepes volt. A Szerv valamilyen szinten a Pláza Ászának felnőtt változata. Hogy miért? A Szerv sztorija szinte egy az egyben megegyezik a Pláza Ászáéval. Kövér, szerencsétlen fickó, aki rendőr akar lenni, de nem sikerül neki sehogyse, és még pluszba szeremes lesz egy lányba aki túl jó hozzá. Amúgy a film egyik csavarja is igencsak hasonló volt. A Szerv nekem mégis jobban tetszett, valószínűleg a trágár nyelvezet miatt (is). A poénok is sokkal viccesebbek voltak, a Pláza Ászán maximum elmosolyodtam, itt viszont hangosan fel is nevettem egy-két jelenetnél. Seth Rogen hozta a szokásos bunkó, ámde szerethető lúzer szerepét. És plussz hatalmas piros pont az egyik filmben elhangzó számért (City Wolf - Where is my Mind?), aminek az eredetije talán a Harcosok Klubjából lehet ismerős, imádom ezt a számot és az össes feldolgozását is. A Szerv többnyire vicces és szórakoztató vígjáték, ami szerencsére egy percre se veszi komolyan magát. 60%

A filmet még Júliusba láttam, a közelgő DVD megjelenés (December 9.) alkalmából pedig gondoltam körmölök róla pár sort.

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. A Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén megfordult cimboratársaság olyannyira jó munkát végez, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol útközben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását: mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt!

A trailerek és maga a sztori is nagyon bejött, a megtekintés elött mégis úgy gondoltam, hogy ráér majd DVD-n megnéznem. Aztán sorra jöttek a nagyon pozitív kritikák és felmerült bennem a kérdés, hogy tényleg ennyire jó film lenne a Másnaposok? A válasz: IGEN! A sztori hibátlan, a szereplők egytől-egyig zseniálisak, és poénokban egy percre sincs hiány. A szereplők közül talán Zach Galifianakis-t emelném ki, aki hatalmas komikus arc, és hihetetlen nagyot alakított a filmben. A Másnaposok krimi és vígjáték remek egyvelege, amit nem elég egyszer látni. Kétségkívül az év, de talán az évtized legjobb vígjátéka. 95%

David Mills (Brad Pitt) és William Somerset (Morgan Freeman) nyomozók egy sorozatgyilkos után nyomoznak, aki a Bibliában leírt 7 halálos bűn alapján választja ki áldozatait. A gyilkosságok brutalitása még a sokat látott Somerset nyomozót is megdöbbenti. Az épp nyugdíjazás elött álló nyomozó kezdetben nem akarja elvállani az ügyet, ám végül mégis belemegy és elvállaja utolsó ügyeként.

A Hetedik komor hangulatú és lassú lefolyású film, mégis mindvégig izgalomba tartja a nézőt. A film a maga műfajában pedig egyedülálló. Az évek során sok film próbálta lekoppintani, vagy űberelni Fincher filmjét, de az az igazság, hogy még csak a nyomába sem értek az eredeti filmnek. A szereplők zseniálisak! Külön kiemélném Brad Pittet, és a gyilkost alakító Kevin Spacey-t, aki olyan átéléssel és hitelességel alakítja az emberiségből kiábrándult sorozatgyilkost, hogy az szerintem simán Oscar-t érdemelt volna. A film befejezése joggal kerülheten mindenidők legizgalmasabb, legsokkolóbb, és legfordulatosabb filmes befejezések listájára, habár manapság már lehet nem üt akkorát, mint 95-ben. A Hetedik zseniális, szinte hibátlan film és Fincher egyik legjobb alkotása (nálam megelőzi a Zodiákus és a Harcosok Klubja). Így többszöri újranézésre is lekötött a film, még úgyis, hogy tudtam mi lesz a vége. Így simán jár neki 90%.

"Mindenidők egyik legrémisztőbb filmje!" így promózzák a Paranormal Activity-t. Ami igencsak felkeltette az érdeklődésemet. És az áldokumentarista stílus és a trailer csak mégjobban fokozta a kiváncsiságomat. Mivel a kis logó is azt tanácsolja, hogy ne nézzem meg egyedül, ezért összetoboroztam pár havert.

A történet egy fiatal párról szól, akik épp most költöztek be új otthonukba. A pár női tagja Katie már gyerekkora óta tapasztal természet feletti, megmagyarázhatatlan történéseket. A pár fárfi tagja Micah vesz egy kamerát, hogy ezzel fény derüljön a megmagyarázhatatlan esmenyék mibenlétére. És amit a kamera felvételeiben látnak, majd az minden képzeletüket felülmúlja.

A kiemelt idézet teljes mértékben hatásvadász, és úgy ahogy van, NEM igaz! A film megtekintése előtt mindenhol azt olvastam, hogy mindenki össze fogja szarni magát a félelemtől, meg hogy ien durva, meg olyan durva. Hát egyáltalán nem az! (legalábbi szerintem). Volt 1-2 jelenet, aminél picit azért megijedtem, de ez tényleg maximum 2 jelenetnél volt így. Az éjszakai ("paráztatós") jelenetek összekötő részeknél, bepillanthatunk a pár életébe, és az éjszakai, nyugtalanító események miatt bekövetkező fokozatos leépülésébe. Ezek a nappali jelenetek, szinte egytől-egyig unalmasak és nagy részük teljesen felesleges. A film másik nagy hibája, hogy a szellemek helyett, egy démont pakoltak a filmbe. Véleményem szerint a szellemekbe sokkal több ember hisz, mint a démonokba. És ha a szellemes verziót választották volna, akkor talán még parásabb lett volna a film. Legalábbis szerintem. A film befejezésével sem voltam teljes mértékben megelégedve. Továbbá túl hosszú is volt a film. 97 perc, ez úgy általánosságba nem számít olyan hosszú filmnek, de egy ilyen kézi kamerával készült filmnél szerintem sok. Én csak azt tudom javasolni mindenkinek, hogy várjon 4-5 hónapot a DVD megjelenésre, és akkor is inkább vegye ki tékából, mit tudom én 500 Ft-ért, mert én személy szerint kicsit sajnálom azt 950Ft-ot, amit ezért a filmért kiadtam. 45%

Miután Optimus Fővezér és katonái sikeres győzelmet arattak az Álcák ellen a Föld békéjéért, azt hitték, béke honol majd. De a harc még csak most kezdődik... Egy Scorpinox nevű Álca Megatron holtestét ellopja és saját szikrájával feltámasztja. Megatron és cinkosa, Üstökös most új erőkkel az oldalukon esküszik kegyetlen bosszút az autobotok ellen. Viszont feltűnik egy ősi erő is, aminek köze van Cybertron-hoz és a Földhöz. Kérdés, hogy kinek az oldalán áll majd?

A Bukottak Bosszúja még sokkal látványosabb, mint 2 évvel ezelötti elődje, DE már közel sem olyan jó film. Én (és rajtam kívűl még szerintem jó páran) az első részben azt szerettem, hogy a hihetetlen látvány mellé fogyasztható poénokat is kaptunk. A látvány maradt, de már túl sok lett a poén, ráadásul a nagy részük rettentően buta és idegesítő. Én személy szerint a film felétől untam magam és szinte már vártam a végét. Ha az oda nem illő és teljesen felesleges hülyüléseket kivágták volna a filmből akkor simán lehetett volna a film maximum 110 perc és ezáltal sokkal pörgősebb és jobb lett volna. Én az első részt legalább 4-szer láttam, és akármikor újra tudnám nézni. Viszont a másodikat valószínűleg majd csak pár év múlva fogom újranézni. Az első 85%-ot kapott, de ez a rész csak 75%, hatalmas nagy jó indulattal és elfogultsággal. Csak azért kapott ennyit mert az első részt szerettem, és mert a CGI még mindig odabaszós. Egyébként sokkal kevesebb lenne.

Az Autobotok és az Álcák évezredek óta vívják harcukat, egy hatalmas erejű Kockáért. Az Álcák a kocka segítségével el akarják pusztítani az egész univerzumot, az Autobotok feladata pedig az, hogy távol tartsák az Álcákat a Kockától. A robotok a földre jönnek, hogy az alig 18 éves Sam Witwicki-n keresztül megtalálják azt. Ugyanis az ő birtokába van a Kocka lelőhelyének a "térképe". Hát úgy röviden ennyiről szólna a film.

Michael Bay-t mindig is divat volt szidni. Néhány alkotásával én sem vagyok kibékülve, (pl. Pearl Harbor, A Sziget) de többnyire egész jó akció és látványfilmeket csinál. A 2007-ben készült Transformers pedig túlzás nélkül Bay eddigi munkásságának főműve. Nagy meglepetés volt számomra 2 éve a Transformers, amiről még a kritikusok is egész pozitív kritikákat írtak, és számomra is abszolút kellemes meglepetés volt. Az első film estetében nagyon jól tudták ötvözni a látványos akció és humoros jeleneteket. Sajnos a második részre ez teljesen felborúlt. A szereprők közül senkire se tudok rosszat mondani, kivéve talán Megan Fox-ra, aki nagyon szexi meg minden, de borzalmas színész szerintem. A film mind a 130 perce szórakoztató, élvezetes. 85%.

A "várva várt" Újhold végre megérkezett!!! Ma megyek megnézni, persze nem önszántamból. A valószínűleg lehúzó kritika valamikor délután, estefelé várható!

És NEM!!! Az  első részt elkerültem, pont a körülötte való felhajtás miatt. A másodikat azonban nem úszhattam meg, ugyanis a barátiköröm nagy része ezt akarta nézni. Mondom oké, 2 órát csak kibírok. És kibírtam, és nem csakhogy kibírtam, de még talán élveztem is. Az IMDb-n jelenleg 4,4-en áll (kb. 5000 szavazattal), amit egyszerűen nem értek. Nem lettem Alkonyat fan és nem akarom mindenidők legjobb filmjének beállítani, mint ahogy azt a sok sikongató tini lány teszi, mert azért bőven akad hiányossága, de én személy szerint rengeteg az Újholdnál magasabb pontszámmal rendelkező filmet láttam, ami egyszerűen nézhetetlen volt. A film "mindössze" 50 millió dollárból készült el, de ehhez képest a vizuális effektek nagyon szépre sikeredtek. A film a közepe táján kicsit leült, de az első fél óra, és az utolsó kb. 40-45 perc többnyire a helyén volt. Az Alkonyatot nem láttam, de mivel az Újhold kellemes csalódás volt, ezért lehet azt is bepótolom majd valamikor. Az Újhold valahol 60-65% között mozog nálam.

 

Brüno-t egész Ausztria ismeri divatműsorának köszönhetően. Ám egy véletlen balesetet követően beszüntetik a műsorát és mindezek tetejében még a barátja is szakít vele. Ezek után Brüno elhatározza, hogy híres lesz, méghozzá Amerikában. De ez nem olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt gondolja.

Sok lehúzó és szidalmazó kritikát olvastam a Brüno-ról, de mivel a Borat úgy ahogy bejött és mert bírom Sacha Baron Cohen-t, hát megnéztem ezt a filmjét is. Sokak szerint sokkal rosszabb, mint SBC eddigi két kultikus alakjából készített filmjei. Szerintem épp ellenkezőleg, nálam például simán verte Ali G-t, de még talán Borat-ot is. Ali G-ként a rappereket, Boratként pedig egész Amerikát kifigurázta már. Most pedig a melegek és a "celebek" is megkapják a magukét, méghozzá nem is akárhogy. Ha a nélhol megbotránkoztató jelenetek mögé tudunk látni, akkor megérthetjük, hogy valójában mit is akar mondani a film. Az emberek és a "celebek" bármire képesek, hogy híresek legyenek (Gyereket fogadnak örökbe és olyan országokon akarnak segíteni, amiket valójában le se szarnának). Persze vannak igen csak öncélú jelenetek is a filmben, például amikor kb. fél percen keresztül premier plán, egy f*szt lóbálnak a kedves néző arcába. Na, szerintem ez teljesen felesleges dolog volt betenni a filmbe. A Brüno esetében talán kicsit több volt, a megrendezett jelenet, mint például a Boratban. Amúgy kíváncsi lennék, mind a két film esetében, hogy melyikbe mennyi volt megrendezett. Brüno  picit jobb volt, mint Borat, nekem legalábbis jobban bejött. 80%

Egy gimnáziumi osztály Párizsba repülne tanulmányi útra, de az egyik diáknak látomása lesz, melyben látja felrobbanni a gépet. A fiú pánikot okoz a gépen és az osztály egy részét leszállítják. A gép nem sokkal később valóban felrobban. Ezek után a túlélők rejtélyes módon sorra halnak meg. Alex rájön, hogy nem menekültek meg teljesen a haláltól. Csak kicselezték azt, és addig nem nyugszik, míg az összes túlélővel nem végzett.

Körülbelül 7-8 éve láttam először a Végső Állomás-t és emlékszem eléggé paráztam tőle. Na, mára szerintem ez a film már kevés. Jó, vannak benne eléggé brutális részek, fej levágások meg miegymás, de a mai Fűrész sorozaton nevelkedett ifjúságnak ez a film már szinte meg se kottyan. A film az elmúlt 9 évben további 3 folytatást is megélt, amik egy az egyben az első részt utánozták. A sztori eredeti és izgalmas. A film végig próbálja fenn tartani a feszültséget, ami többnyire sikerül is neki. A Végső Állomás egy jó kis horror-thriller, de sajnos ma már nem üt akkorát, mint akkoriban. 65%

Manny és Ellie gyereket várnak, ezért Diego a kardfogú tigris és Sid a nagydumás lajhár mellőzve érzik magukat és külön-külön útnak indulnak, hogy új falkát alapítsanak. Sid a befagyott jégpáncél alatt 3 elhagyott dínó tojásra bukkan. Nem sokkal később a dínók kikelnek és Sid-et hiszik anyjuknak, de később megjelenik az igazi T-Rex mami is, aki három csemetéjét és Sid-et egy földalatti, egzotikus és rég kihaltnak hitt birodalomba viszi. Manny, Ellie, Diego és a 2 oposszum, Sid megmentésére indulnak.

A második rész nekem egyáltalán nem jött be (az elsőt szerettem), de a Dínók Hajnala kellemes meglepetés volt. Humorban és látványban mindenképpen veri az első két epizódot. Egy kicsit a negatívumokról: Ellie karaktere borzasztóan irritált már a második részben is és ez sajnos a harmadik részre sem változott. Ennek oka valószínűleg a borzasztó magyar szinkronja. A harmadik rész másik negatívuma számomra, Motkány túlszerepeltetése volt. Nagyon aranyos, meg vicces karakter, de nekem már picit sok volt. És akkor most a pozitívumok: A dínók és a dínók titkos világa teljesen lenyűgözött, nagyon szépen meg voltak rajzolva és a színek is nagyon jól harmonizáltak. A másik nagy pozitívum az új szereplő Buck volt, aki Sid mellett a film legfőbb humor forrása. És habár a film tanulsága és mondani valója semmit se változott a két részhez képest (Mi mind egy család vagyunk, és össze kell tartanunk) mégsem vált unalmassá. A Jégkorszak 3 kalandos, vicces, és látványos animációs film, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani mindenkinek. 65%.

Flint Lockwood gyerekkora óta arról álmodozik, hogy egyszer nagy és elismert feltaláló lesz. Különös, és egytől egyig katasztrófákat okozó találmányai miatt a helybéliek nem igazán kedvelik őt. Ám egy nap a véletlennek köszönhetően Flint egyik találmánya beválik, és ettől a naptól fogva mindennap különféle ételek potyognak az égből. De az emberi mohóság és a túl sok égi falat következtében, hirtelen minden katasztrófába csap át.

Próbálok visszaemlékezni, hogy ebben az évben milyen igazán emlékezetes és jó animációs filmet láttam, de Fel!-en és a Derült Égből Fasírton kívül más nem igazán ugrik be. A Derült Égből Fasírt az elejétől a végéig szórakoztató és igazán vicces film. Szinte egy percre sincs megállás, mindig történik valami izgalmas. A látvány is lenyűgöző, ahogy a különféle színű ételek színeiben pompázik a vászon. A szereplők is egytől-egyig megtudják szerettetni magukat a nézővel (kivéve talán a folyamatosan kavaró és zabáló polgármester), és szerelmi szálat is sikerült humorosan és jól beépíteni a történetbe. Egy szó, mint száz a Derült Égből Fasírt, egy igazán látványos és humoros film, és nem utolsó sorban az év (eddigi) legszórakoztatóbb animációs filmje. 85%.

 

A borzalmas első rész után nagy bátorság kellett, hogy leüljek és megnézzem a folytatást, de szerencsére egész kellemeset csalódtam. Az első részhez hasonlóan itt is voltak fejfájdítóan buta ötletek és poénok, de talán nem annyi, mint az elsőben. Sőt 2 jelenetnél még talán hangosan is nevettem (1. Ben Stiller és Jonah Hill beszélgetése, 2. Owen Wilson és Steve Coogan 300 paródiája.:D). A látvánnyal az első részben se volt semmi gond, de most rátettek még egy lapáttal. Az elöző részből átmentett szereplők, körülbelül ugyanazt a szintet hozzák itt is. Az újonc Amy Adams kedvesen játszik, bár néhol kissé idegesített, Hans Azaria pedig kacagtató a pösze fáraó szerepében.  Az első rész nálam valahol 30-40% között mozog, de a második rész sokkal viccesebb és szórakoztatóbb volt mint az első így legyen 60%.

Larry Daley az egykori éjjeliőr most hírhedt feltaláló, aki show műsorokban népszerűsíti "hihetetlen" találmányait. A washingtoni Természettudományi Múzeum lakói már nem elég érdekesek a látogatók számára, ezért átköltöztetik őket a Smithsonian múzeumba. De a szállítás során eltűnik a Fáraó Arany táblája. Larry útnak indul, hogy megkeresse, de már túl késő. A Smithsonian kiállítási tárgyai ugyanis már életre keltek. Nem csak Larry, de az életre kelt Kah Mun Rah fáraó is a táblát keresi, hogy annak segítségével leigázza a Földet.

Ben Carson - nyomozó, akit egy baklövés után elbocsájtanak a rendőrségtől. Ezért a piába menekült, amire rámegy a házassága. Ben-nek most egy régi, kiégett bevásárlóközpontra kell vigyáznia, miután elődje rejtélyes módon meghalt. Ben különös dolgokat lát az épület tükreiben, később rájön, hogy a tükröket elátkozták, és most a családtagjaira "vadásznak". A férfi nyomozni kezd, hogyan menthetné meg családját, a szörnyű átoktól.

A Tükrök 1-2 vérengzős jelenetétől eltekintve semmivel sem emelkedik ki az elmúlt évek tucat horrorjai közül. Voltak benne paráztatós(nak szánt) jelenetek, és egy-két durva vérengzés, de igazából semmi extra. Túl sablonos, túl lassú és csak néha-néha próbálja meg ránk hozni a frászt, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A film csúcspontja mindenképp Amy Smart meztelen fürdőzése, majd párperccel későbbi durva legyilkolása - ez a jelenet amúgy kurva jóra sikeredett. Az előbb említett két jelenet és a csavaros befejezés miatt legyen 60%.

A második rész rögtön ott folytatódik, ahol az első rész abbamaradt. Chev Chelios túlélte a több 1000 méteres zuhanást, és most épp pár kínai kaparja fel a földről, hogy bizonyos testrészeit kioperálják belőle. Az első "áldozat" Chev szíve lesz, mely helyére egy ideiglenes elektromos töltésű műszívet ültetnek be, amivel életben tarthatják a következő belső szervek és testrészek eltávolításáig. De szerencsére ezt már Chev nem várja meg és elindul megkeresni a szívét. És ezzel oly mértékű mészárlások folyamatát indítja el, amilyet már rég nem láttunk a vásznon. Chev műszívének folyamatos töltésre van szüksége, hogy életben maradjon, így aztán ha épp nem gyilkol, akkor egy elektromos szerkezeteket keres, amivel feltöltheti magát, hogy így még több emberrel végezhessen.

A Crank 2, egy Őrült, brutális, non-stop akciófilm, ami a kritikákkal ellentétben szerintem sokkal pörgősebbre és jobbra sikerült, mint az első. Pedig már az sem volt piskóta. Persze vannak benne igen nagy marhaságok is. A kedvencem például az volt, amikor a doki azt mondja Chev-nek, hogy dörgölje magát emberekhez, hogy ezzel elektromos kisüléseket generáljon, hogy ez által feltudja tölteni a szívét. WTF? De ha nem vesszük túlságosan komolyan az ilyen és ehhez hasonló dolgokat, akkor nagyon jól szórakozhatunk a filmen. Statham hozta az első részbeli kőkemény figurát, aki nem kérdez csak lő, vagy ha épp nem lő akkor egy puskát dug fel valaki seggébe. Az első rész emlékezetes szex jelenetét természetesen itt sem hagyhatták ki a készítők, ám ezúttal nem a kínai negyed kellős közepén, hanem egy lóverseny pályán történik meg az aktus. Bai Ling szerepeltetése viszont borzalmasan rossz döntés volt, mert még mindig kurva szar színész, ráadásul kurva idegesítő szinkront is kapott. Viszont jó ötlet volt David Carradine-t szerepeltetni, mert nagyon nagy karakter volt az öreg, habár mindössze csak 5 percre tűnt fel. 70%.

 

Az ifjú legénység első útjára készül a valaha készült legfejlettebb csillaghajó, a U.S.S. Enterprise fedélzetén. Ezen az úton, mely csupa akció, humor, kozmikus veszély, az újonc kadétoknak meg kell állítaniuk egy gonosz lényt, akinek bosszúmissziója az emberiség létét fenyegeti. A galaxis sorsa két rivális kezében van. Egyikük, James Kirk, a bajkeverő, kalandkereső iowai farmerlegény. A másik, Spock egy logikán alapuló társadalomban nevelkedett, amely elvet mindenféle érzelmet. Amint a heves ösztön összecsap a hideg ésszel, valószínűtlen, de erős szövetségük az egyetlen, amely átvezetheti legénységüket az elképzelhetetlen veszélyeken, hogy eljussanak oda, ahová ember még nem merészkedett!

A májusi mozibemutató óta küzdöttem magammal, hogy most megnézzem, ne nézzem? Végül moziba kimarad, de ma sort kerítettem rá DVD-n. Alapvetően engem egyáltalán nem fogott meg a Star Trek univerzum (eddig). Sőt igazából magával a Sci-fi műfajjal se vagyok igazán kibékülve, de meg kell, hogy mondjam, a Star Trek az év legnagyobb meglepetése, és egyik legnagyobb filmes élménye volt. Chris Pine (Kirk) játékától nagyon féltem, de végül nagyon kellemeset csalódtam benne. De én mégis Zachary Quinto-t (Spock) emelném ki, mint legjobb szereplő. Nagyon jól játszotta az érzelemmentes vulkáni szerepét. A Star Trek egy nagyon látványos és nagyon jó sci-fi, amit néhol még egy kis humorral is megspékeltek, de csak éppen annyira, hogy ne vigye el a filmet az idiotizmus felé (lásd. Transformers 2). Nálam ez most simán 90% volt.

süti beállítások módosítása