A Füstölgő Ászok egy agyatlan lövöldözős, gyilkolós akciófilm, ami leginkább a véres leszámolások és a fergeteges szereplőgárda miatt maradhat emlékezetes. Ha ezek közül egyik is hiányzott volna, akkor egy teljesen középszerű film lenne. Ez, a film nemrég megjelenő második részére teljesen igaz, ahol a vérengzés megmaradt, de a szereplőgárda szinte teljsen ismeretlen. Olyan szereplők bukkannak itt fel kissebb-nagyobb szerepekre, mint Ben Affleck, Jason Bateman, Alica Keys, Ray Liotta, Andy Garcia, Ryan Reynolds, Jeremy Piven, Matthew Foy, és a tavaly Oscarra jelölt Taraji P. Henson, aki itt a film regrosszabb és legirritálóbb alakítását nyújtja. A film első 30-40 perce amolyan felvezetés, egy-két lövöldözéssel, aztán a film második felére elszabadul a pokol. Szitává lőtt FBI-osok, lángoló rendőrök, lácfűrészel kettévágott emberek, szóval van itt minden mi szem szájnak ingere. A vége csavar egész jóra sikeredett, csak kicsit kacifántos ugyhogy mindenkinek ajánlatos odafigyelni a film utolsó 10 percére. 65%.

Fél évvel az új Star Wars trilógia első részének bemutatója elött, az egyik legnagyobb Star Wars rajongó "klub" tagjáról kiderül, hogy rákos beteg és nagy valószínűséggel nem fogja megélni a bemutató időpontját. A srác és barátai elhatározzák, hogy átszelik az országot és betörnek a Skywalker ranchre és ellopják a film nyers változatát.

Elöljáróban annyit, hogyha nem vagy Star Wars fan, vagy esetleg nem láttad az erdeti trilógiát, akkor ez nem lesz a te filmed! A film ettől még tetszhet bárkinek, de jóval élvezetesebb úgy nézni, ha tudjuk hogy az erdetei Star Wars filmek mely jeleneteit, sorait emelték át ebbe a road movie-vígjátékba. Amúgy a filmben feltűnik két egykori Star Wars-os is, névszerint Billy Dee Williams és Carrie Fisher. Az öt lúzer közül az enyhén túlsúlyos Hutch-ot alakító Dan Fogel a legnagyobb forma, de show-t nálam egyértelműen Seth Rogen nyerte, mint Star Trek buzi. Meg se kellett szólalnia és én már feküdtem a nevetéstől, egyszerűen fantasztikus volt! Apropó road movie, a szintén 2008-as Szextúra jóval kedvezőbb kritikákat kapott, mint a Fanboys. Pedig az utóbbi jóval színvonalasabbra és viccesebbre sikeredett. Én személy szerint háromszor rugaszkodtam neki, de 20 percnél tovább nem jutottam, ellenben a Fanboys-on elejétől a végééig jól szórakoztam és jókat nevettem. 75%.

Körülbelül fél órája mehet a TV-be és én eddig birtam. Ez a film egyszerűen borzalmas! Az első rész még egyszer nézhető volt, de ez egyszerűen nézhetetlen. A film 60%-át a fingós, szarós poénok teszik ki, a fennmaradó rész pedig csak szimplán humortalan és unalmas. Nem értem ki volt az aki fantáziát látott ebben a filmben és aki akár egy fillért is képes volt beleölni az elkészítésében. Semmi vicces nincs benne, pedig ez azért nem lenne hátrány egy vígjátéknál. A főszereplőnő (Leeanda Reddy) aranyos és szexi és ezzzel ki is merült a film összes pozitívum. Ez a "film" úgy ahogy van nagybetűs SZAR! 0%.

Seth és Polly kempingezni indultak, de hamar rájöttek, hogy ez nem nekik való móka, ezért elindultak, hog keressenek egy motelt. Az úton túszúl ejtik őket egy rabló páros, de nem jutnak messzire ugyanis a kocsijuk lerobban ezért kénytelenek megállni egy közeli benzinkútnál, ahol egy furcsa tüskés lény szedi áldozatait.

SPOILERES ÍRÁS!!!

Ahhoz képest, hogy a Tüske egy kis költségvetésű horrorfilm, (pontos adatom nincs, de pár millió dollárnál biztos nem került többe) egész jóra sikeredett. A szörnyekhez alig használtak CGI-t és ez jó, kellenek néha egy-egy hagyományos módszerrel elkészített szörnyek is, amik a Tüske esetében kifejezetten jókra sikeredtek. A film számos horror filmes díjat bezsebelt ami részben érthető, mert ugye faszák voltak a lények, feszült volt a hangulat és a szereplők is egészen jók voltak, részben pedig érthetetlen mert a forgatókönyvbe akkora faszságokat sikerült beleirniuk, ami eléggé lehúzza az amúgy tényleg jó filmet. Egy párat ki is fejtenék: például az egyik csávó ujjába beleáll egy tüske, majd valahol a film közepére már az egész keze megfertőződik a kórral, ezért úgy döntenek, hogy egy sniccerrel levágják az egész kezét, ez így kábé még oké is lenne szépen körbevágják a húst a kezén majd a csontot amit már nem tudnak elvágni, letörik egy bazi téglával, még ez is elmenne, bár szerintem nem nagyon van olyan ember aki ilyet túlélne, de lehet... és akkor most jön a legviccesebb rész, a csávó 5 perccel később egy doboz algopirin után vígan nevetgél és sörözget a többiekkel mintha mi se történt volna. A másik ilyen dolog meg az volt amikor rájöttek, hogy a lények csak a legmelegebb dolgokat támadják meg. A biológus srác gyorsan megnézte a hőmérőt az éjszaka kellős közepén, ami 33 fokot mutatott, na most olyan hely ahol ien meleg lenne éjszaka nemhogy amerikában, de a világon nincs (bár elég szar voltam föciből, szal ha valaki mond egy ilyen helyet, akkor azt jóváírnám a filmnek). Ja és ezután arra az elhatározásra jut a srác, hogy akkor ő most lehűti magát 32 fokra, hogy a lények ne vegyék észre és kitudjon menni a kocsihoz. WTF??!! De ezeket a dolgokat leszámítva egy egész jó horrorfilm volt, néhol megmosolyogtató részekkel (pl. gyilkos, külön életet élő kezek és egyéb végtagok) az pedig külön jópont, hogy kevés pénzből tényleg minőségi lényeket és effekteket csináltak. 60%.

A Wayans tesók a horror filmek után, most a táncos filmeket figurázzák ki több-kevesebb sikerrel. A film legnagyobb hibája, hogy a tesók nem tanulva régi hibáikból, folyamtosan nyomatják a lehugyozós, taknyos, fingós poénokat. De szerencsére azért sikerült néhány tényleg jó poént beleírniuk a filmbe, amin simán lehet nevetni, sőt még akár hangosan röhögni is. A Táncfilm bőven szórakoztatóbb és jobb film, mint például a Csajozós film vagy a Katasztrófafilm, de a Horrorra akadva filmek nyomába se ér. A filmre fordított alig 70 percet nem sajnálom, mert egész szórakoztató volt, de nem fogom újranézni az biztos. 40%

Íme a már előbb említett film. A Zombieland után muszály volt újranéznem ezt a már-már horror-vígjáték klasszikusnak számító filmet. Jó pár éve nem láttam már és kicsit megfakultak az emlékeim a filmről, de az újranézés után rájöttem, hogy a Haláli Hullák Hajnala egy kurva jó horror paródia, és tényleg klasszikus. Simon Pegg hozza a szokásos balfék szerepet, Nick Frost pedig az igen bunkó, de szerethető barátját alakítja zseniálisan. A Zombielanddel ellentétben itt szerencsére sokkal több zombi bukkan fel és ezzel egyenesen arányosan sokkal több zombinak verik, vagy kövik szét a fejét. A két film mondanivalója azonban teljesen megegyezik: Az emberek már a valódi zombik megjelenése előtt is úgy éltek mint valami zombi. 85%.

Az elsőfilmes Ruben Fleischer nem titkolt célja volt, hogy méltó vetélytársat készítsen, a 2004-es Haláli Hullák Hajnalának. A Zombieland inkább vicces road movie, mint horrorfilm. A zombikat kicsit háttérbe szorították és inkább az emberi kapcsolatok alakulását helyezték előtérbe, de ez ne riasszon meg senkit, mert mindezt ugy teszik, hogy mi nézők halálra röhögjük magunkat. Woody Harrelson fergeteges a magányos farkas, zombigyilkos Tallahassee szerepében. Nem túlzás azt állítani, hogy Harrelson viszi el a hátán a filmet, a legtöbb humoros jelenet és/vagy beszólás ugyanis hozzá fűződik. De film egyik, hanem legviccesebb jelenete azonban Bill Murray  nevéhez kapcsolódik, aki saját magát játsza a filmben, mindössze 6 röpke percig. A filmvégi zombi irtás lehett volna egy kicsit ötletesebb és durvább, de ezt leszámítva egy tökéletes vicces, zombis road movie-t kapunk. 85%.

süti beállítások módosítása