Manny és Ellie gyereket várnak, ezért Diego a kardfogú tigris és Sid a nagydumás lajhár mellőzve érzik magukat és külön-külön útnak indulnak, hogy új falkát alapítsanak. Sid a befagyott jégpáncél alatt 3 elhagyott dínó tojásra bukkan. Nem sokkal később a dínók kikelnek és Sid-et hiszik anyjuknak, de később megjelenik az igazi T-Rex mami is, aki három csemetéjét és Sid-et egy földalatti, egzotikus és rég kihaltnak hitt birodalomba viszi. Manny, Ellie, Diego és a 2 oposszum, Sid megmentésére indulnak.

A második rész nekem egyáltalán nem jött be (az elsőt szerettem), de a Dínók Hajnala kellemes meglepetés volt. Humorban és látványban mindenképpen veri az első két epizódot. Egy kicsit a negatívumokról: Ellie karaktere borzasztóan irritált már a második részben is és ez sajnos a harmadik részre sem változott. Ennek oka valószínűleg a borzasztó magyar szinkronja. A harmadik rész másik negatívuma számomra, Motkány túlszerepeltetése volt. Nagyon aranyos, meg vicces karakter, de nekem már picit sok volt. És akkor most a pozitívumok: A dínók és a dínók titkos világa teljesen lenyűgözött, nagyon szépen meg voltak rajzolva és a színek is nagyon jól harmonizáltak. A másik nagy pozitívum az új szereplő Buck volt, aki Sid mellett a film legfőbb humor forrása. És habár a film tanulsága és mondani valója semmit se változott a két részhez képest (Mi mind egy család vagyunk, és össze kell tartanunk) mégsem vált unalmassá. A Jégkorszak 3 kalandos, vicces, és látványos animációs film, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani mindenkinek. 65%.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidfilmkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr251526452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása