Apja halála után a lökött Peter Gaulke megörökli a megboldogult fater állatokról szóló tévéshowját. Mivel azonban a nézettség egyre csökken, a műsort a beszűntetés veszélye fenyegeti és a stúdió két hetet ad, hogy a készítők előálljanak a mentőötlettel... Épp jókor jön a hír, hogy Ekvádorban a jeti nyomára bukkantak: több se kell, Peter és kattant barátai szedett-vedett természetbúvár-csapattá alakulnak és megkezdődik az eszeveszett kalandokkal teli dzsungeltúra a rejtélyes lény lencsevégre kapásáért. Az események ráadásul még rázósabbá válnak, mikor egy rivális stáb is bekapcsolódik a szenzációs felvételért folyó hajszába...
 
Nem vártam sokat a filmtől. Rottentomatoes-on 0%-on áll, az iMDB-n pedig épphogy közepes, de nekem nagyon bejött a Vadbarmok. Elöször is a játékidő elég barátságos (76 perc), nem probálták meg a filmet elnyújtani több, mint másfél órásra, és ez jó. Merthát a filmben körübelül pont ennyi volt, habár még így is belecsúszott egy-két felesleges és erőltetett poén, viszont ezeket leszámítva szerintem egy egész korrekt és humoros filmet kapunk, aminek néhány jelenetén sírva fog nevetni a kedves néző, ezt garantálom (pl. első találkozás a yetivel, cápatámadás alá kommentálása). Ezeken a jeleneteken én konkrétan majdnem besírtam a nevetéstől. A szereplők közül senki se egy nagy tehetség, de ehhez a filmhez pont elegendőek voltak. Steve Zahh-nak meg egyenesen jól állt ez a szerep. 70% és simán újranézős valamikor a film.

Október 31-e, Halloween a boszorkányok és szellemek ünnepe. A felnőttek töklámpásokat faragnak, a gyerekek maskarába öltözve járják a házakat és azt mondogatják: Adsz vagy kapsz! A tulaj pedig, ha nem akarja, hogy rohadt paradicsommal dobálják meg a házát, édességgel kedveskedik nekik. Az ünnep alkalmából négy rémmese elevenedik meg. Az egyikből kiderül, hogy a középiskola igazgatója elvetemült sorozatgyilkos, a másik a Piroska és a farkas sajátos változata. A harmadik helyi legendát idéz, míg a negyedik az öregember bűnhődését mutatja be, amiért nem adott cukrot a Halloweenkor kopogtató gyerkőcöknek.
 

Az Adsz vagy Kapsz! egy csavaros, szellemes és szórakoztató horrorfilm, ami kishazánk eddig teljesen elkerülte, de az HBO-nak hála már mi is hozzáférhetünk ehhez a remek horrorhoz. A film valóban remekre sikerült, legalábbis a maga kategóriájában. Én felvettem az utóbbi évek legjobb horrorjainak listájára. Igaz nem sok horrort nézek, mert sajnos egyre kevesebb jó horror készül mostanában. Az Adsz vagy Kapsz! esetében senki ne számítson hatalmas vérengzésekre, vannak a filmben véres és durva jelenetek, de nem ezekre helyezték a hangsúlyt a készítők, és ez tetszett. Továbbá az is tetszett, hogy a 4 történet között volt némi összefüggés és minden történet végén volt egy-egy igazán jó csavar, plusz hatalmas plusz pont a vérfarkasok átalakulásért. Az Adsz vagy Kapsz nálam simán az év horrorja... eddig. 70%.

Sok éve senki sem látta Supermant, az elnyomottak bajnokát, a bajba jutottak megmentőjét, az emberiség ügyének odaadó szolgálóját. Pedig szükség volna bátorságára, segítségére. A visszatérése azonban nem diadalt hoz, hanem keserűséget. A világ megtanult hősök nélkül élni és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Az ősi gonosz erő Superman ellen támad, hogy azután leszámolhasson a védelmező nélkül maradt világgal. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezeti.

Ez most mi? De komolyan! Kezdjük ott, hogy a Superman Visszatér túl hosszú, ami még nem is lenne baj, ha a film 140 perce nem lenne tömény unalom, de sajna az. Akciófilmnek még a legnagyobb jó indulattal se nevezhető, sokkal inkább romantikus-dráma. Superman-t sose szerettem igazán, de ezzel a filmmel végképp megutáltatták velem, és arról nem is beszélve, hogy nem is ő a film igazi hőse. A szereplők is szinte kivétel nélkül pocsékak, Brandon Routh, Clark Kent-ként még egész türhető, de amikor átvedlik Supermanné, akkor valamiféle mérhetetlen ellenszenvet és utálatot váltott ki belőlem. Kevin Spacey és Parker Posey végig ripacskodnak, bár nekik azért legalább voltak jó megnyilvánulásaik is. Kate Bosworth meg egyenesen pocsék. Ha rövidebb lett volna a film, és kicsit több akció és kevesebb drámázás lett volna benne, akkor talán még az élvezhető filmek kategóriájában is elmenne, de így... 45%.

süti beállítások módosítása