A tizennyolc éves Iannak nincs szerencséje a lányoknál. Emiatt a bátyja, Rex állandóan piszkálja, a csajozásban pedig még a tizennégy éves kisöccse is lepipálja. Ráadásul a munkahelyén, a gyorsétteremben is rendre megalázzák. Mindezt talán elviselné, lévén, jobban foglalkoztatja, hogy itt a főiskola, és ő még mindig szűz. Ian elhatározza, hogy az interneten szerez nőt magának. Hamarosan megismerkedik a dögös szöszivel és a Chicago és Knoxville közötti távolság sem látszik áthidalhatatlannak. Elcsórja a bátyja autóját és a barátjával, Lance-szel, illetve a barátnőjével, Feliciával útnak indul, hogy elveszítse a szüzességét.

Pár hónapja már nekifutottam párszor a Szextúrának, de valahogy egyszer se sikerült túljutnom az első 15 percen, de tegnap erőtt vettem magamon és végignéztem, és összeségében egész jó kis tini-vígjáték volt. A film nagy negatívuma, hogy rendkívül sablonos mind a sztori, mind pedig a karakterek (nagydumás duci span, szűz főszereplő és egy szexi lány, aki szerelmes a főszereplő srácba). Az előző Pomponsrácos kritikámba kitértem rá, hogy mi kell egy rendes szexelős tini-vígjátékba, és ezek az összetevők jelen is vannak a Szextúrában (cicik, cicik, káromkodás és töménytelen mennyiségű cikis helyzet), de még így sem lett igazán ütős. A szereplőkegész tűrhetőek voltak, Amanda Crew aranyos és szép, Clark Duke a nagydumás srác szerepében egész vicces volt és Josh Zuckerman a film kvázi fő-főszereplője se nem volt túl jó, se nem volt túl rossz. A szereplőgárdából viszont érdemes kiemelnem James Marsden-t (X-Menből Küklopsz), akinek hatalmas respect, hogy bevállalta ezt a szerepet, mert valami hihetetlen volt. Ő játszotta a főszereplő srác ultra bunkó, szemét bátyját - és hát a film nagyobb poénjai, amiken úgy tényleg röhögtem az ő jeleneteihez köthetőek. Ha lett volna benne valami eredetiség akkor több százalékot adnék rá, de így csak 65%.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidfilmkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr751854029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása