A McCallister család ezúttal Floridába utazik az ünnepek idejére. A népes család megint késésben van, és a nagy rohanásban a kis Kevin elkeveredik a reptéren. Kevin a Floridába tartó gép helyett egy New York-i gépre száll fel. A kissrác nem esik pánikba, apja hitelkártyájával szobát foglal a Plaza Hotelbe és bejárja egész New Yorkot. Aztán az utcán összefut két régi ismerősével Harryvel és Marvval. A két betörő most szökött meg a börtönből és egy játékbolt kirablására készülnek. Kevin becsületbeli ügynek érzi, hogy megakadályozza a két rabló tervét.

Kezdeném azzal, hogy nekem a kritikusokkal ellentétbe, sokkal jobban tetszett a második rész. A Reszkessetek Betörők 2 szinte végig másolja az első részt, néhol már a pofátlanság szintjén, mégis egy sokkal öszetetebb és szórakoztatóbb filmet kapunk. A betörőknek szánt csapdák is sokkal jobban kidolgozottabbak és viccesebbek. Az első részhez hasonlóan most is kapunk egy "ijesztő" személyt (a galambos hajléktalan nő személyében) akitől Kevin először fél aztán végül megkedveli. Ez az érzelmi szál az első részbe se igazán tetszett, itt meg még annyira se. Ettől eltekintve egy nagyon jó kis karácsonyi családi vígjáték a Reszkessetek Betörők 2. Karácsonyos témájú filmekben például nálam abszolút első. 70%

A sorozat harmadik része még az egyszer fogyasztható filmek közé tartozik, a negyedik rész azonban már egyszerűen nézhetetlen, amitől mindenkit óva intek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidfilmkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr321625617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása