Norma és Arthur Lewis gyermekükkel a város peremén élnek, szegényes körülmények között. Egyik nap egy egyszerű, fából készült doboz kerül az ajtajuk elé, majd egy különös idegen érkezik, aki elmagyarázza nekik, hogy ha megnyomják a doboz gombját, egymillió dollár üti a markukat. Ám ennek ára van: a gomb megnyomásával egy időben a világ valamely pontján egy ember meghal. Norma és Arthur súlyos dilemma elé kerülnek, és szembe kell nézniük emberi természetük igazi arcával.

 
Richard Kelly (Donnie Darko, Southland Tale) harmadik filmjét a kritikusok és a közönség is egyhangúlag lehúzta. Ez volt az oka annak, hogy a filmet inkább kihagytam moziban és megvártam a DVD megjelenést, de még így is volt bennem némi félelem, hogy valami a Southland Tales-hez hasonló borzalmas filmet fogok látni. Szerencsére nem így történt. A Doboz magasan veri Kelly második filmjét, de a kult mozinak számító Donnie Darko nyomába se ér. Idén A Doboz volt a második olyan film, ami meglepően jól indult és teljesen beszippantott, de aztán a film második felére szinte teljes érdektelenségbe fulladt. Ezt az érdektelenséget pedig eme két film esetében egy természetfeletti szál bevezetése váltotta ki belőlem (a másik ilyen film a Képlet volt). A film feléig egy teljesen jó thriller volt, aztán átment sci-fi-be, meg behosztak ilyen dolgokat: hogy mennyország, meg purgatórium, és egyéb ilyen faszságot, ami majdnem teljesen haza vágta a film hangulatát. Mindezek ellenére megadom neki a 80%-ot, mert az alapötlet és a film első fele nagyon tetszett és mert sokkal jobb volt, mint a Southland Tales.

A bejegyzés trackback címe:

https://rovidfilmkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr211983359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása